spot_img
15.5 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

Compromisuri imorale respinse de USR Cisnădie: Ne opunem supraaglomerării în Cartierul Arhitecților (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Filiala locală USR Cisnădie a transmis către mass-media jurmătorul comunicat de presă:

Publicitate

În ședința Consiliului Local Cisnădie de astăzi s-a votat proiectul privind achiziția unui teren în Cartierul Arhitecților de la dezvoltatorul imobiliar S.C. Rubin Development SRL. Acest teren ar urma să găzduiască viitorul „Campus Școlar” din zonă, dar sub anumite condiții impuse de dezvoltator.

În trecut, consilierii USR,  împreună cu cetățenii din zonă, au depus eforturi considerabile pentru a modifica P.U.Z.-ul Rubin, astfel încât să nu se degradeze și mai mult aspectul urbanistic al zonei și astfel să se minimizeze impactul asupra traficului. Cu toate acestea, acum se dorește o derogare pentru dezvoltator, ceea ce atrage practic degradarea calității vieții în această zonă.

USR Cisnădie vrea o școală nouă, dar nu vrem să stricăm Cartierul Arhitecților mai mult decât a făcut-o administrația actuală. Căutăm o soluție care să îmbunătățească viața tuturor, nu doar a unora.

Noi, USR Cisnădie, am cerut divizarea proiectului în două părți distincte: un vot pentru achiziționarea terenului pentru unitatea de învățământ și un vot separat pentru condițiile P.U.Z.-ului propus de dezvoltator. Din păcate, această abordare nu a fost acceptată, iar consilierii USR Cisnădie au votat abținere. Rezultatul? Proiectul a fost respins, iar primarul afirmă că nu va mai exista niciun campus școlar în Cartierul Arhitecților.

Vrem să subliniem că nu dorim încă o zonă supraaglomerată în Cartierul Arhitecților și că nu vom ceda la presiunile făcute de dezvoltator prin presă în ultimele zile. Suntem aici pentru a vă reprezenta și apăra interesele voastre, iar deciziile noastre vor fi luate în lumina transparenței și a interesului public, nu al celui unui grup restrâns.

Nu trebuie să uităm că primăria dispune de un teren în zonă, ce ar fi putut fi folosit deja pentru construirea unei creșe și grădinițe cu fonduri nerambursabile. Anul trecut, am avut acces la finanțare prin PNRR, iar acum există și finanțare disponibilă pentru construcția de creșe și grădinițe prin Programul Operațional Centru 2021-2027. Amânarea proiectului, probabil în interes electoral, a dus până la urmă la imposibilitatea demarării lui din cauza unor schimbări legislative în domeniul construcției de școli și grădinițe. Noile normative arată practic că terenul este insuficient, astfel pierzându-se o oportunitate majoră.

Nu vom permite ca un proiect de achiziționare de teren pentru o școală să devină scuza pentru dezvoltări imobiliare cu alte derogări de urbanism în Cartierul Arhitecților. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai

Mediașul intră pe piața de vehicule militare