spot_img
17.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Iohannis combate schimbările climatice cu avionul privat

Știri din Județ

Publicitate

Reuniunea din aceste zile sub numele COP28 ce are loc în Dubai, este dedicată combaterii schimbărilor climatice. Lideri de țări, dar și oameni de afaceri și activiști s-au strâns în Dubai. Conform unor ziare britanice, această reuniune a lăsat cea mai mare amprentă de carbon din istorie. Adică exact ce combate. Iar Iohannis a contribuit și el cum știe mai bine, cu avionul privat, evident, închiriat.

Publicitate

Ziarele britanice au criticat, dur, liderii țării lor, pentru că au plecat la reuniunea din Dubai cu 3 avioane private. Măcar la noi a mers doar Iohannis, cu un avion. Sau așa știm noi. Așa apare pe site-urile care monitorizează avioane. Pentru că lipsa totală de transparență a Administrației Prezidențiale privind cheltuirea banului public ne duce cu gândul la o republică bananieră cu un autocrat la putere.

Și toate semnalele pe care le dă președintele Iohannis în ultima vreme sunt ale unui individ sfidător la adresa poporului. Ziare centrale românești au evaluat vizita prelungită în Africa a cuplului prezidențial la 1 milion de euro. Iar vizita a semănat mai mult a excursie, cu safari, dansuri tradiționale și chermeze. În niște țări fără prea mare valoare economică pentru piața de desfacere a României. Dar bune de făcut turism, mai ales când la noi este iarnă și frig.

Desele deplasări cu avioane private închiriate ale președintelui României au ajuns deja la culmea absurdului. În 29 noiembrie a luat avionul de la București la Sibiu, pentru a merge la o întâlnire cu reprezentanții Bisericii Greco-Catolice de la Blaj, apoi înapoi la București cu avionul. Că doar nu mai poate sta pe Valea Oltului, ca toți românii.

Vă amintiți că în primii ani de mandat, când nu descoperise avionul privat, Iohannis venea săptămânal la Sibiu cu o coloană de mașini. Se bloca Valea Oltului special pentru el, de fiecare dată. Apoi s-a prins că este mai lesne cu avionul.

Acum, la Sibiu, vedem săptămânal un avion care vine de la București. Nu de linie, că din acelea nu mai avem. Ci ori o ia sau o lasă pe Carmen, soția președintelui. Uneori vine și el. Astăzi, 4 decembrie, a venit Iohannis din Dubai, țeavă la Sibiu. A stat avionul 11 minute și a plecat la București. Acum nu știm, că este mereu secret, dacă a luat-o sau a lăsat-o pe Carmen. Mai ales că ieri, 3 decembrie, un avion privat misterios, a venit tot din Dubai la Sibiu. Iar astăzi Administrația Prezidențială a negat că a fost închiriat de ei, dar nu a spus dacă era soția președintelui în el. Așa că rămâne un mister…

Dar nici nu mai contează! Știm cu toții din investigațiile altor jurnaliști din București că președintele se plimbă cu avionul peste tot. Dacă o mai trimite și pe Carmen la piață, după telemea, cu avionul, ce mai contează?! Doar este președintele României. Și uite așa, Iohannis combate schimbările climatice cu avioane private care poluează mai mult. Un paradox tipic lui. Gradul său de sfidare, pe care îl știam de pe vremea când era primar al Sibiului, a ajuns la cote halucinante. Și, sincer, mă bucur! Așa poate îl vede și România cu adevărata lui față.

Iohannis și-a urmat mereu propriul interes. Nu al Sibiului, nu al României, ci doar al său personal. Un carierist, cum se spune pe la noi, dar și un individ megalomanic, cred eu. Ori tocmai aici stă pericolul, despre care istoria ne învață. Astfel de indivizi riscă, oricând, să derapeze spre tendințe autocrate sau chiar mai rău. Așa că trebuie o mare vigilență publică asupra oricăror derapaje, oricât de mici. Somnul r(n)ațiunii, naște monștri!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie