spot_img
15.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Radu Trihenea condus pe ultimul drum de zeci de colegi polițiști. „Vinovatul să plătească!”

Știri din Județ

Publicitate

Ziua de 13 februarie a adus multă tristețe printre cunoscuții regretatului polițist local Radu Trihenea. Acesta a fost lovit de către o mașină în timp ce se afla în exercițiul funcțiunii, pe drumul ce leagă Cisnădia de Sibiu. După două săptămâni de spitalizare și mai multe operații chirurgicale, Radu a pierdut lupta cu viața.


Reamintim faptul că, în data de 13 februarie, din cauza precipitațiilor abundente, carosabilul de la ieșire din Cisnădie spre Sibiu a fost inundat, la fața locului fiind prezent un buldoexcavator care lucra la remedierea situației. Intervenția era presemnalizată de către un echipaj de Poliție Locală Cisnădie. Din cauze încă neelucidate, un șofer a derapat și a pătruns pe trotuar, unde l-a accidentat grav pe polițistul local. În urma impactului violent cu mașina, acesta a suferit numeroase traumatisme, printre care traumatism cranio-cerebral major, fracturi costale și craniene. În noaptea de 27 februarie, bărbatul a suferit două stopuri cardiace care au răspuns la manevrele de resuscitare, însă la al treilea stop cardiac nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Autospecialele de Poliție Locală au tranzitat orașul Cisnădie

Pe lângă meseria de polițist local, Radu era și voluntar la Salvamont iar colegii acestuia au doar cuvinte de laudă la adresa lui, fiind un om deosebit, cu peste 10 ani de experiență. Răvășiți de durere și compasiune, ieri, începând cu ora 13:00, zeci de polițiști din toată țara s-au mobilizat și au ținut un moment de reculegere. Unii simbolic, în orașele de reședință, alții au ales să se deplaseze zeci de kilometri, până la Sibiu sau Cisnădie.

Veste morții polițistului în vârstă de doar 38 de ani a căzut ca un trăsnet. Opinia publică, dar și apropiații nu își puteau da seama cum s-a putut produce o astfel de tragedie. Pentru că lucrarea era semnalizată cu autospecialele din dotare iar agenții aveau veste reflectorizante. Ziarul Sibiu Independent a aflat însă, că șoferul vinovat ar fi comis și alte fapte penale, fiind cercetat inclusiv de autoritățile din Germania. Mai mult, acesta este de negăsit, casa din Cisnădie fiind abandonată. Nu se cunoaște nici dacă autoritățile sibiene au fost înștiințate despre plecarea acestuia sau au indicii clare că gestul șoferului ar fi fost premeditat.

Autospecialele de Poliție Locală au oprit, cu sirenele pornite, și la locul unde s-a produs tragicul accident. Cei mai mulți, cer ca vinovatul să plătească.

„Este al doilea coleg care ne părăsește. Era un băiat foarte săritor. Cuvintele sunt de prisos”, a spus Mirică Lucian, vicepreședintele Sindicatului Meridian.

„Retrăim același sentiment de tristețe pe care l-am  trăit și la Pitești, nu cu mult timp în urmă. Din păcate, și colegul de la Sibiu a decedat în condiții la fel de tragice”, a spus Bogdan Aristantoiu, purtător de cuvânt Poliția Pitești.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă