spot_img
8.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

FOTO: Doi pompieri militari sibieni, felicitați pentru o intervenție dificilă la Constanța

Știri din Județ

Publicitate

Doi pompieri militari sibieni, plt.adj. Moga Romande de la ISU Mediaș și sg.maj. Senche Alexandru de la ISU Sibiu, detașați la Secția de pompieri din Constanța, au fost felicitați de ISU SIBIU pentru o intervenție dificilă.


Pompierii militari sibieni, alături de colegii lor din Constanța au intervenit în seara zilei de 16 august la un incendiu ce se manifesta la camera unui hotel din stațiunea Venus din Constanța.

Cu mult calm și profesionalism, aceștia au coordonat și executat misiunea de evacuare a tuturor turiștilor din hotel dar și stingerea cu rapiditate a incendiului.

”Toți oamenii se autoevacuau panicați din hotel…noi le-am luminat scările cu telefoanele mobile, era totul învăluit  în întuneric și fum….am supravegheat fluxul de oameni… ca să ajungă în siguranță afară….în timp ce băteam la fiecare ușă pentru a ne asigura că nu a mai rămas nimeni…” ne mărturisește plt.adj. Roman Moga.

Într-una dintre camere o familie rămăsese neevacuată. În acel moment unul dintre pompierii militari i-a predat în brațe ,un copil spre a-l evacua în siguranță, în timp ce alt coleg pompier, cu părinții și cel de-al doilea copil, îl urmau.

”Traseul a fost dificil, plin de fum înecăcios și înunericul care ne punea în dificultate ,  dar totul a decurs bine….și am scos copilul în siguranță înafara hotelului ….unde o doamnă asistentă l-a preluat pentru evaluare medicală” spune emoționat  plt.adj. Moga Roman.

Copilul  era  speriat și panicat de tot ceea ce s-a întâmplat iar colegul nostru a comunicat cu el pe tot timpul transportului , asigurându-l că totul va fi bine, chiar glumind cu el pentru a-l liniști.  În cele din urmă chiar au devenit prieteni, colegul nostru împrumutându-i  copilului o cască de intervenție pentru a se fotografia.

FELICITĂRI, dragi colegi ! …. pentru profesionalismul  și  modul exemplar de implicare  în gestionarea intervenției, alături de pompierii constănțeni și mult succes în provocările viitoare.” se arată într-o postare Facebook al ISU SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda