18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Regal la Aniversarea Muzeului Brukenthal din Sibiu: Aproape 11.000 de vizitatori

Știri din Județ

Aniversarea Muzeului Brukenthal de sâmbătă, a fost marcată de vizita a 10.782 de turiști și sibieni care au dorit să-i treacă pragul. Cu acest prilej dr. Alexandru Chituță, managerul interimat al Muzeului a transmis câteva cuvinte:

„Aniversarea Muzeului Național Brukenthal la sfârșit de lună februarie este un moment special pentru viața culturală sibiană și transilvăneană dar și pentru arealul muzeal românesc și european în general.

Și în acest an, în data de 25 februarie, am hotărât împreună cu colegii mei ca Palatul Brukenthal din Piața Mare din Sibiu – expozițiile de Artă europeană și Artă Românească cât și expoziția temporară Marele furt de la Muzeul Brukenthal 1968 realizată în Sala Multimedia din Casa Albastră să fie deschise în mod gratuit publicului. Este un gest firesc și o datorie dar și respect pentru fondatorul acestui Muzeu ca vizitatorii să se bucure de artă, istorie și frumos.

Mi-am petrecut și eu astăzi câteva clipe alături de vizitatorii. Am remarcat faptul că peste 70% dintre vizitatori au fost tineri, din segmentul de vârstă 1-35 de ani. Vă pot descrie experiența acestora prin câteva cuvinte auzite și prin dialogul avut cu o mică parte: senzațional, uimitor, frumos, impresionant, excelent, cool, tare, beton… mulțumim, felicitări!

Mă bucur că Muzeul Național Brukenthal și angajații acestuia duc mai departe, cu o mândrie firească, nobila muncă de a promova valorile, de a le restaura și conserva, de a le cerceta, de a le expune, de le face publicitate, șamd.

Mă bucur să văd, că aici, în inima țării, la Sibiu, Muzeul Național Brukenthal, prima instituție muzeală deschisă publicului din Europa de Est și de pe teritoriul actual al României își păstrează până astăzi, de peste 200 de ani, locul binemeritat pe podium.

Cu o activitate intensă, cu o colecție dintre cele mai mari și vaste din România și Europa, Muzeul Național Brukenthal a dovedit în această zi, încă o dată, și nu știu dacă mai era nevoie, că poate transforma orice zi în acel proiect asaltat de public – Noaptea Muzeelor. În decurs de 8 ore, în, 25 februarie 2023, totalul vizitatorilor la cele trei expoziții deschise gratuit a fost de 10.782 de vizitatori! Este un record al unei zile de vizitare și un mare merit îl are însuși Baronul Samuel von Brukenthal!

De la aducerea capodoperelor în Muzeu în anul 2006, Palatul Brukenthal din Sibiu nu a mai avut un asemenea număr de vizitatori intr-o zi, exceptând Noaptea Muzeelor!

Le mulțumesc tuturor angajaților acestei instituții și tuturor celor care au dorit să ne treacă pragul – cu siguranță sunt mai bogați sufletește și intelectual. Dacă au mai fost mici probleme ne cerem scuze și încercăm în fiecare zi să fim mai buni.

Vă mulțumim și vă asteptăm de fiecare dată cu mare drag în toate spațiile expoziționale ale Muzeului Național Brukenthal.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri