spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Adrian Bibu: PNL și-a făcut treaba! Ionuț Ghișe (USR): În sfârșit, le-a dat Dumnezeu, primarilor din jurul Sibiului, mintea de pe urmă!

Știri din Județ

Publicitate

Consiliul Local Sibiu a votat ieri constituirea zonei metropolitane Sibiu, prin asociația ADI Pol Dezvoltare Sibiu. Și restul localităților din jurul Sibiului trebuie să voteze aderarea la asociație pentru a se constitui efectiv zona metropolitană. Deja, toate primăriile din jurul Sibiului și-au declarat intenția de vot, ele fiind controlate multe de primari PNL, dar și de PSD.

Doar comuna Cristian a făcut notă discordantă și a anunțat prin intermediul primarului că nu aderă la zona metropolitană. Totuși votul final rămâne la Consiliul Local. Dar și votul de la Sibiu, nu a fost lipsit de discuții aprinse. De data aceasta USR a venit cu acuzații la adresa PNL, că a lungit nejustificat crearea zonei metropolitane.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de consilierii locali PNL, conduși de Adrian Bibu. Acesta a subliniat eforturile mari depuse de liberalii sibieni în ultimii ani pe plan local, județean și național pentru crearea zonei metropolitane Sibiu.

Consilierul local Ionuț Ghișe a declarat înainte de vot: „În sfârșit, le-a dat Dumnezeu, primarilor din jurul Sibiului, mintea de pe urmă!” El a subliniat apoi faptul că majoritatea localităților din jurul Sibiului sunt controlate de PNL. Ghișe a declarat că este meritul USR, la nivel național, pentru includerea ca jalon în PNRR crearea de zone metropolitane. Ghișe a cerut ca numirile la ADI Pol Dezvoltare Sibiu să nu fie făcute politic, ci prin concurs. Pentru aceasta consilierii USR au inițiat și un amendament.

Replica a venit rapid din partea consilierului local PNL, Adrian Bibu, lider de grup: „Politica USR, la nivel național, are o gravă problemă.” El a subliniat că proiectul de hotărâre este inițiat de consilierii PNL, dar s-a lucrat împreună cu aparatul Primăriei Sibiu la acesta și cu cel de la Consiliul Județean. El a mulțumit și primarului Astrid Fodor pentru că a sprijinit proiectul inițiat de PNL Sibiu. Bibu le-a reamintit celor din USR Sibiu, că în anul 2020 a propus acest proiect să fie susținut de PNL și USR prin formarea unei majorități în Consiliul Local Sibiu, dar USR-iștii au refuzat. „Am primit răspuns de la dvs, și cine mi l-a dat știe, că USR-ul nu se asociază cu PNL-ul și v-am spus atunci, oameni buni, este vorba de comunitate. Din păcate, partidul din care faceți parte este imatur politic!”

Fostul ministru USR al fondurilor europene, Ghinea a închis ușa în nas sibienilor

Adrian Bibu a dezvăluit că în calitate de administrator public al județului, responsabil cu proiectele pe fonduri europene a fost de 6 ori la ministrul de resort, USR-istul Ghinea. Bibu mergea pentru finanțarea noului Spital Județean Sibiu. „Niciodată, țineți minte, niciodată ministrul Ghinea nu a primit pe nimeni, nici pe mine, nici pe doamna președinte Daniela Cîmpean. În condițiile în care, orice prim-ministru, indiferent de culoare politică, dacă președintele Consiliului Județean, vreodată, a sunat la acel prim-ministru, în aceeași zi o suna pe doamna președinte înapoi. Ministrul dvs (Ghinea, USR, n.red) atât de mândru a fost încât s-a închis în birou și niciodată nu ne-a primit.

Vot unanim

După schimbul de replici între USR și PNL, consilierii locali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre în forma propusă de consilierii PNL.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă