11.3 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

TNRS prezintă „Trei surori”, de Cehov, cu o distribuție de excepție

Știri din JudețTeatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă, la finalul acestei luni, premiera spectacolului „Trei surori”, de A. P. Cehov, în regia Andreei și a lui Andrei Grosu, cu o distribuție care îi reunește pe unii dintre cei mai apreciați actori ai Naționalului sibian. Premiera, care va avea loc în 28 noiembrie 2021, ora 19:00, în Sala Mare a teatrului, este o producție extraordinară, realizată în condiții deosebite și gândită ca un dar pe care TNRS îl face publicului iubitor de teatru în preajma Sărbătorilor.


„Suntem în fața unei premiere de excepție pe care Teatrul Național Radu Stanca Sibiu o pregătește pentru publicul care merită acum, înainte de Sărbători, un dar important – Trei surori, de Cehov. Doi artiști tineri – care au primit deja Premiul Iulian Vișa, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu – Andreea și Andrei Grosu, își dau măsura talentului după ce au triumfat cu spectacolele Cui i-e frică de Virginia Woolf? și Autobahn. Aceste spectacole au însemnat două experiențe deosebite pentru actorii Teatrului Național, dar și pentru publicul lui. Îmi amintesc că la Chișinău, în toamna aceasta, în pofida restricțiilor sala era arhiplină, erau oameni și în picioare. Nu am văzut de multă vreme așa ceva! Trei surori este un text cu roluri deosebite. Să îi ai în distribuție pe Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Mariana Mihu – Plier, Diana Văcaru – Lazăr, Adrian Matioc, Raluca Iani, Ciprian Scurtea, Mihai Coman, Gabriela Pîrlițeanu, Adrian Neacșu, Iustinian Turcu, Cendana Trifan, Andrei Gîlcescu, Horia Fedorca, și Viorel Rață este un fapt important. Vorbim despre confruntări extraordinare, care se vor traduce și într-un film realizat cu totul și cu totul aparte, din monologuri. Este un mare cadou de sărbători! Felicit actorii, regizorii, echipa tehnică, pe toți cei care au contribuit la crearea acestui spectacol ce nu a fost deloc ușor de realizat în această perioadă atât de grea, în care actorii, tehnicienii, angajații Teatrului au fost încercați de această boală, dar care nu ne-a învins. Este important să vă aducem în palmele noastre acest dar, alături de inima noastră. Vă așteptăm dragi spectatori, voi care sunteți rațiunea noastră de a fi, să vedeți cum se naște miracolul!”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.


Alături de posibilitatea de a urmări acest spectacol la premiera din 28 noiembrie 2021, ora 19:00, în Sala Mare a TNRS, publicul poate achiziționa bilete și la avanpremiera din 27 noiembrie 2021, ora 19:00, în Sala Mare a TNRS. Biletele sunt disponibile online pe www.tnrs.ro, și la Agenția Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 17. Accesul publicului la reprezentații este permis doar în baza certificatului verde COVID, iar locurile sunt disponibile în limita a 30% din capacitatea sălii.

Informații suplimentare

„Trei surori”, de A.P. Cehov
Traducerea din limba rusă: Vladimir Turturica

REGIA: ANDREI ȘI ANDREEA GROSU
SCENOGRAFIA: VLADIMIR TURTURICA
MUZICA: MIHAI DOBRE
ASISTENT REGIE ȘI SUFLEUR: CORINA PREDESCU
MANAGER PROIECT: CLAUDIA MAIOR

Olga – Raluca Iani
Mașa– Ofelia Popii
Irina – Gabriela Pîrlițeanu
Andrei – Ciprian Scurtea
Kulîghin– Adrian Neacșu
Verșinin– Marius Turdeanu
Tuzenbach – Iustinian Turcu/ Andrei Gîlcescu
Solionîi – Horia Fedorca
Cebutkin – Adrian Matioc
Fedotik- Iustinian Turcu/ Andrei Gîlcescu
Natașa– Cendana Trifan
Anfisa – Diana Văcaru – Lazăr
Ferapont – Mariana Mihu – Plier
Rode– Mihai Coman
Ofițer – Viorel Rață

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Brădeni: Un nou scandal între PSD și PNL