spot_img
9.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

SADU: Primăria amendată de Poliție

Știri din Județ

Publicitate

Viața la țară, în județul Sibiu, continuă să suprindă pe orășenii care au investit bani în case de vacanță în zonă. O doamnă din Sibiu ne-a semnalat o situație aparent de comedie, dar care ascunde alte probleme. În zona Tocile, din comuna Sadu, în 21 martie, doamna s-a trezit cu 3 semne de „Oprirea interzisă” în dreptul proprietății sale.


Dorind să nu încalce prevederile Codului Rutier, doamna a apelat oficial la Primăria Sadu pentru a cere explicații de ce au fost montate semnele. Poate au fost cerute de alți cetățeni, poate așa a vrut Poliția… dar, supriză!

Cele trei indicatoare de oprirea interzisă, amplasate pe strada Măgurii din Tocile, au fost montate, spune Primăria Sadu în adresa oficială din data de 27 martie, cu respectarea prevederilor art. 128 al. 1 lit. b din OUG 195 din 2002. Atât. Pentru necunoscători, respectivul alineat spune așa: „Autoritățile administrației publice locale au următoarele atribuții: b) iau măsuri pentru instalarea, aplicarea și întreținerea mijloacelor de semnalizare rutieră și a echipamentelor destinate siguranței circulației, conform standardelor în vigoare, ținând evidența acestora”

Am întrebat și noi Primăria Sadu de ce au pus respectivele indicatoare. „Indicatoarele rutiere de pe strada Măgurii au fost montate cu caracter temporar datorită lucrărilor de extindere rețea de gaze pe strada Tocilele de Sus” ne-au răspuns de la Primărie. Apoi ne-au citat același articol de lege. Și au mai precizat că „Toate informațiile privind executarea lucrărilor precum și a restricțiilor și a variantelor ocolitoare au fost publicate pe pagina oficială de Facebook a Comunei Sadu”

Primăria Sadu a postat la data respectivă două trasee alternative pentru șoferi, unul a inclus și strada Măgurii.

„În perioada 27-29.03.2023 (de luni până miercuri) între orele 07:30- 18:00, se vor efectua lucrări de extindere a rețelei de gaze naturale pe strada Tocilele de Sus.

Ieșirea în DJ 106C a riveranilor se poate realiza pe traseul:

Str. Sadului (DJ106C) – str. Stejarului – str. Fagului (semaforizare parțială) (Foto 1)

sau

Str. Sadului (DJ 106 C) – str. Stejarului – str. Fagului – str. Măgurii – str. Mesteacănului – str. Cetății. (Foto 2)”

Dar erau fără aviz de la Poliție

Doamna care a sesizat aberația, mai ales că strada este destul de lată, a interpelat și Poliția pe Legea 544. Până să primească un răspuns, brusc, Primăria Sadu a dat indicatoarele jos… deocamdată. Verbal, însă, au promis că le vor pune la loc. Motivul pentru care le-au dat jos, poate fi doar unul: NU aveau aviz de la Poliție.

Am întrebat Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu dacă respectivele indicatoare aveau aviz de la Poliția Rutieră, cum cere legea. Răspunsul Poliției a venit prompt: NU și ne-au informat că Primăria comunei Sadu a fost amendată pentru această încălcare a legii.

Oprirea nu este staționare

Indicatoarea de „Oprire interzisă” nu se pretează, spun specialiștii, la astfel de situații de drumuri comunale, fără trafic. Chiar și în condiții de trafic deviat, datorită volumului mic rutier. Se pot monta indicatoare de „Staționare interzisă”.

Fie că a fost vorba de exces de zel din partea Primăriei Sadu sau un abuz, Poliția Rutieră trebuie să avizeze, conform legii, orice montare de indicatoare rutiere de către autorități locale. Tocmai pentru a se evita astfel de situații de încălcare a legislației.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului