spot_img
14.2 C
Sibiu
miercuri, 08 mai, 2024
spot_img

Reciclarea hainelor vechi

Știri din Județ

Publicitate
Ce este reciclarea textilelor?
Reciclarea textilelor este procesul prin care îmbrăcămintea veche și alte textile sunt recuperate pentru reutilizare sau recuperarea materialelor. Este baza pentru industria de reciclare a textilelor. În Statele Unite, acest grup este reprezentat de SMART, Asociația Industriilor de Materiale de ștergere, Îmbrăcăminte uzată și Fibre. Pașii necesari în procesul de reciclare a textilelor implică donarea, colectarea, sortarea și prelucrarea textilelor, iar apoi transportul ulterioare către utilizatorii finali a articolelor de îmbrăcăminte uzate, cârpe sau alte materiale recuperate.

Baza pentru industria de reciclare a textilelor în creștere este, desigur, industria textilă în sine. Industria textilă a evoluat într-o industrie de aproape 1 trilion de dolari la nivel global, cuprinzând îmbrăcăminte, precum și mobilier și material pentru saltele, lenjerie de pat, draperii, materiale de curățare, echipamente de agrement și multe alte articole.
Importanța reciclării textilelor este din ce în ce mai recunoscută. Se estimează că 100 de miliarde de articole de îmbrăcăminte sunt produse anual, în întreaga lume.2 Conform U.S. EPA, în 2018 au fost generate aproximativ 17 milioane de tone de deșeuri solide municipale textile (DSM), aproximativ 5,8% din generația totală de RSU. Rata de reciclare a textilelor derivate din îmbrăcăminte și încălțăminte a fost de 13,0%, în timp ce recuperarea pentru cearșafuri și fețe de pernă a fost de 15,8% pentru același an. mai aproape de o societate de depozitare zero.

Odată ajunse la depozitele de gunoi, fibrele naturale pot dura de la câteva săptămâni până la câțiva ani pentru a se descompune. Ele pot elibera metan și CO2 gazos în atmosferă. În plus, textilele sintetice sunt concepute pentru a nu se descompune. În depozitul de deșeuri, pot elibera substanțe toxice în apele subterane și în solul din jur.5

Reciclarea textilelor oferă următoarele beneficii de mediu:

Reduce cerințele de spațiu pentru depozitele de deșeuri, ținând cont de faptul că produsele din fibre sintetice nu se descompun și că fibrele naturale pot elibera gaze cu efect de seră
Se evita utilizarea fibrelor virgine
Consum redus de energie și apă
Evitarea poluării
Scăderea cererii de coloranți.

ARTICOL SUSȚINUT DE ADI ECO SIBIU

Publicitate
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Claudiu Niculescu a plecat de la Șelimbăr

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr