spot_img
16.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Când ai nevoie de o albire dentară?

Știri din Județ

Publicitate

Cu siguranță ți-ai dorit întotdeauna un zâmbet alb și frumos, dar dinții se îngălbenesc în timp din cauza consumului de alimentele pigmentate sau a igienei deficitare. Oamenii au diferite culori ale pielii și părului, iar dinții nu fac excepție, au și ei culori diferite. Unii dinți sunt mai galbeni decât alții, în timp ce alții pur și simplu se pigmentează odată cu vârsta. Din nefericire există mulți factori care afectează culoarea naturală a dinților.


Care sunt cauzele care determină modificarea culorii dinților?

Petele superficiale și decolorarea internă pot fi cauzate de:

  • Procesul natural de îmbătrânire;
  • Consumul de tutun (fumat, vapat sau mestecat), cafea, ceai, cola sau vin roșu și alimente care pătează dinții, cum ar fi cireșele, sfecla roșie, afinele;
  • Acumularea plăcii bacteriene și a tartrului;
  • Tratamentele efectuate în copilărie cu antibiotice cu tetraciclină;
  • Traumatisme la nivelul dinților care pot cauza o culoare maro, gri sau neagră.

Când să apelezi la o procedură de albire dentară?

Există multe motive pentru a apela la proceduri de albire dentara, printre care:

  • Un zâmbet frumos sporește stima și încrederea în sine;
  • Îți oferă un aspect mai tineresc;
  • Ai un eveniment special care se apropie, cum ar fi o nuntă, un interviu de angajare sau o reuniune;
  • Pentru a face o impresie bună celor din jur;
  • Pentru a te simți bine cu tine și a avea imagine impecabilă.

Albirea dinților este o procedură estetică facil de realizat în cabinetele stomatologice, totuși pentru a păstra rezultatele cât mai mult este foarte important să ai grijă de aceștia. Din acest motiv, poți merge la clinică pentru o proceduri de profilaxie.

De ce ai nevoie de profilaxie dentară?

Este nevoie de profilaxie periodică pentru a preveni afecțiunile dentare și pentru a menține o sănătate orală optimă. Iată câteva motive care să te convingă că sunt necesare vizitele regulate în cabinetele dentiștilor.

  • Eliminarea plăcii bacteriene

Cu timpul, bacteriile și resturile alimentare se acumulează pe suprafața dinților și formează placa bacteriană. Dacă nu este îndepărtată, aceasta poate duce la inflamația gingivală, carii dentare și alte probleme dentare;

  • Prevenirea bolilor parodontale

Bolile parodontale, cum ar fi gingivita și parodontita, sunt cauzate de bacteriile care se acumulează în jurul gingiilor. O curățare profesională poate ajuta la eliminarea acestor bacterii și la prevenirea bolilor parodontale;

  • Detectarea problemelor dentare timpurii

O vizită regulată la dentist poate ajuta la identificarea problemelor dentare în stadiile incipiente. Măsura de detectare rapidă este precedată de tratamente imediate ce vor preveni apariția unor complicații ulterioare. De obicei astfel de intervenții sunt mai confortabile și mai puțin costisitoare;

  • Îmbunătățirea aspectului dentar

Procedurile de profilaxie dentară pot ajuta la îndepărtarea petelor și a decolorărilor de pe dinți, permițându-ți să ai un zâmbet frumos și sănătos.

Procedurile de profilaxie dentară pot ajuta la prevenirea afecțiunilor dentare, cum ar fi cariile și inflamația gingivală, prin eliminarea plăcii bacteriene și a tartrului, și pot îmbunătăți aspectul dinților prin îndepărtarea petelor și a decolorărilor.

Dinții albi pe care îi vei avea în urma unei intervenții estetice de albire dentară își vor păstra aspectul impecabil mai mult timp dacă sunt realizate profilaxii periodice.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă