spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

BIS Teatru propune un nou proiect pe Agenda de Tineret a Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

ANTI-BULLYING este numele proiectului de tineret marca Bis Teatru care debutează duminică 4 iunie, la Mediaş, cu reprezentaţia spectacolului ANAZ ŞI DRAGONUL, care se va juca în aer liber, în curtea Casei de lângă Sinagogă.

Proiectul se va încheia cu două reprezentaţii ale aceluiaşi spectacol, care vor avea loc în Sibiu, la Grădina Bis, în 10 şi 11 iunie, cu începere de la ora 18:00.

Reprezentaţiile teatrale sunt cortinele unui proiect mai amplu, care presupune intervenţii culturale de care vor beneficia aproximativ 250 de elevi de la unităţi de învăţământ din municipiul Sibiu (Liceul Teoretic Onisifor Ghibu şi Liceul Teoretic Constantin Noica), dar şi din judeţ (Mediaş, Nemşa, Blăjel, Boian).

În cadrul acestor intervenţii culturale, actorul ALIN STATE va dezbate şi va problematiza tema bullying-ului, iar o parte dintre elevi (sub protecţia anonimatului) vor fi intervievaţi în privinţa unor cazuri concrete în care au fost victime ale bullying-ului.

În liceele din municipiul Sibiu, aceste activităţi se vor desfăşura în 8 şi în 9 iunie, urmând ca în 10 şi în 11 iunie, toţi elevii să vizioneze spectacolul ANAZ ŞI DRAGONUL, alături de publicul larg, într-un exerciţiu comun de incluziune şi de acceptare a diversităţii.

Reprezentaţiile de sâmbătă (10 iunie, ora 18:00) şi duminică (11 iunie, ora 18:00) consemnează de altfel deschiderea stagiunii de vară de la Grădina Bis, aflată pe Strada Ştefan cel Mare nr. 56 (intrarea va fi liberă pentru toţi spectatorii).

Bullyingul în școlile din România

WHO (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) punea în urmă cu câţiva ani România pe locul 3 în ceea ce priveşte bullyingul din şcoli, în urma unui studiu efectuat în 42 de ţări. Un alt studiu complex realizat de organizaţia World Vision România concluziona că 71% dintre elevii din ţara noastră au fost martori sau victime ale violenţei în drumul către şcoală, în pauze sau chiar în timpul orelor.

Scopul proiectului ANTI-BULLYING este conştientizarea fenomenului bullying în şcoli şi a pericolului pe care îl reprezintă prezenţa acestuia în rândul tinerilor din Sibiu, precum şi detectarea unor posibile moduri de prevenire şi de combatere a lui.

„Ne bucurăm enorm de colaborarea cu actorul Alin State, care vine cu experienţa lui bogată de trainer la cel mai important festival teatral dedicat adolescenţilor (Ideo-Ideis) dublată de experienţa din ultimii ani în munca de integrare a copiilor ucraineni în comunitatea sibiană pe care a derulat-o sub auspiciile fundaţiei „Sus Inima!”.

E vital ca acest subiect delicat al bullying-ului să fie abordat de oameni cu experienţă în domeniul educaţiei non-formale, iar Alin State e cel mai fericit exemplu în acest sens.
De asemenea, mă bucur pentru faptul că pe Agenda de Tineret jucăm spectacolul ANAZ ŞI DRAGONUL, un spectacol care presupune prezenţa pe scenă a trei performeri cu vârste cuprinse între 4 şi 38 de ani, iar minunatul afiş a fost creat de o artistă de 14 ani, Sabina Colceriu.

Spectacolul este un love-story atemporal dintre un dragon bubos şi urâcios şi o zână mignonă care pornesc într-o călătorie către Tărâmul Măreţului Soare imaginată de psihoterapeutul Bianca Babeş. Publicul este invitat alături de cei doi eroi, cu supra-doză de umor, într-un traseu iniţiatic al acceptării şi a preţuirii individualităţii şi unicităţii fiecărei făpturi de pe planeta şi din galaxia noastră. Iar actorii Diana Cătănescu şi Mayatita Das sunt absolut fabuloşi şi savuroşi.” (Bogdan Sărătean, regizor şi coordonator Bis Teatru).

Anti-bullying! este un proiect cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu pe Agenda de Tineret.
Acţiunile din judeţ din cadrul proiectului sunt cofinanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă