spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Anii Drumeției: Traseu dificil parcurs de o elevă în clasa a V-a. Alecsia: „M-am temut… m-am gândit să renunţ, dar am simţit că nu trebuie să o fac ”

Știri din Județ

Publicitate

Echipa Anii Drumeției a publicat pe pagina de Facebook povestea Alecsiei, o elevă în clasa a V-a, pasionată de drumeții, cu mult entuziasm de a străbate cele mai frumoase și interesante trasee. Alecisa nu se dă în lături de la aventură și provocări și reușește să răzbată obstacole dificile chiar și pentru cei mari.


„Ne întrebăm adesea cum se vede programul Anii Drumeției și drumețiile prin ochii celor care iau parte la ele și de fiecare cei mai surprinși suntem de modul în care percep copiii ieșirile” – este mesajul Echipei Anii Drumeției urmat de povestea Alecsiei.

Aventura de pe munte – Alecsia clasa a V-a

”Începuse o zi plină de emoţie. Astăzi urma să mă duc pe munte după o pauză îndelungată. Eram destul de obosită, dar entuziasmată. Iniţial eram confuză deoarece nu aveam idee la ce să mă aştept.

După un drum plin de aventură şi oboseală ajunsesem la cea mai veche cabana aflată în Valea Sâmbetei. Reuşisem să ne odihnim iar ghidul ne-a spus să ne pregătim fiindcă urma să urcăm până la Chilia părintelui Arsenie Boca. Cu puţină teamă anunţ că o să particip şi la puţin timp după ce am anunţat a avut loc şi plecarea.

M-am temut, nu aş putea minţi fiindcă drumul era foarte abrupt. La un moment dat m-am gândit să renunţ, dar am simţit că nu trebuie să o fac deoarece aveam de pierdut.

Am început să urc drumul care era foarte abrupt ţinându-mă de funiile groase şi colorate.

Ajunsesem după un drum obositor şi nesfârşit la Chilia părintelui Arsenie Boca aflată în munţii Făgăraş.

Luasem o mica pauză deoarece nu mă puteam despărţi de privelişte, în timp ce ghidul nostru Radu ne vorbea despre părintele Arsenie Boca.

Ne-am îndreptat spre drumuleţul care ducea la Chilia părintelui apoi ne-am îndreptat spre intrare. Era un loc foarte mic şi înghesuit şi asta m-a făcut să îmi pun o întrebare.

De ce oamenii din trecut aveau atât de puţine lucruri şi pentru asta tot erau mai fericiţi decât unii oameni care au tot ce îşi doresc?”


Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Judetean Sibiu în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store.

Sursa: Facebook Anii Drumeției

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă