spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Încă o secție de spital realizată de Consiliul Județean Sibiu: Ambulatoriul pentru Adulți al Spitalului de Psihiatrie

Știri din Județ

Publicitate

În dreapta intrării la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu stă astăzi o clădire nouă, modernă: Ambulatoriul pentru Adulți. Există acces direct din stradă, deci pacienții nu mai trebuie să intre prin curtea spitalului. Clădirea cu 3 etaje și demisol oferă numeroase servicii, inclusiv unele în premieră: spitalizarea de zi la psihiatrie. Investiția de peste 2 milioane de euro a fost inaugurată astăzi de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu și Adrian Bibu, administratorul județului, cel care a supervizat direct lucrările. Managerul spitalului Florin Neag, alături de directorul medical dr. Ciprian Băcilă au prezentat presei, oficialităților, dar și medicilor psihiatrii veniți din toată țara la Sibiu avantajele clădirii în psihiatria comunitară.


Spitalul de Psihiatrie din Sibiu găzduiește zilele acestea, Conferința Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală. La eveniment sunt prezenți toți marii psihiatrii ai României. Este pentru a treia oară consecutiv când aceasta are loc la Sibiu.

Dacă anul trecut, tot în timpul conferinței, Consiliul Județean Sibiu a inaugurat Pavilionul IV modernizat și complet dotat al Spitalului de Psihiatrie, anul acesta psihiatrii prezenți au putut admira o nouă realizare: noul Ambulatoriu pentru Adulți.

Clădirea finanțată din fonduri europene a costat peste 10 milioane de lei și a fost ridicată și dotată în 18 luni de firma NV Const Srl. Una dintre noutăți este că accesul se face direct din stradă.

Patru niveluri, cu multe noutăți

La subsol este un laborator, deja funcțional. La etajul I, se află cabinetele de Ambulatoriu Adulți, deja funcționale. La turul pentru presă realizat astăzi de managerul Florin Neag alături de directorul medical dr. Ciprian Băcilă, spațiul era plin de pacienți veniți pentru consultații, rețete, scrisori medicale etc. „Am încercat să mutăm etapizat, pe module, astfel ca activitatea cu pacienții să nu fie întreruptă” a precizat Ciprian Băcilă.

În clădirea din stânga porții spitalului, unde funcționa Ambulatoriul pentru Adulți anterior, se va muta Ambulatoriul pentru Copii, care momentan este în fundul curții spitalului.

La etajul 2 se va reloca în curând Centrul de Sănătate Mintală Adulți. Spațiile sunt gata, doar relocarea oamenilor și a documentelor mai trebuie făcută. Iar la etajul 3 este un spațiu generos de ergoterapie, dar și alte spații de terapii.

Am lăsat la urmă parterul, pentru că aici avem o premieră pentru Sibiu. Aici s-au amenajat și dotat camere pentru spitalizare de zi psihiatrie, cu sală de tratamente, vestiare și cabinet de consultații. Astfel, se face legătura cu spitalul, cu circuite dedicate. De altfel, directorul DSP Sibiu, Horațiu Cojocaru, prezent și el la inaugurare a apreciat investiția și atenția la detalii.

„Această clădire pe care astăzi o inaugurăm este în folosul oamenilor care au nevoie de ajutor” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
„Mulțumesc colegilor și doamnei director Oana Popa și întregii echipe pentru tot ceea ce facem împreună la Consiliul Județean” a subliniat Adrian Bibu, administratorul județului.
„Țin pe aceaastă cale să mulțumesc și domnului Adrian Bibu, cu ajutorul căruia am reușit, prin programul Agendei de Sănătătate a Sibiului, să beneficiem de suport din partea municipiului Sibiu de a dota laboratorul. Am semnat în acest moment contractul pentru achiziția unui aparat pentru cromatografie lichidă, un aparat atât de important în zona consumului de substanțe, de dozaje de medicamente”, a declarat Florin Neag, managerul Spitalului de Psihiatrie Sibiu
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă