spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Apă Canal Sibiu va realiza la Mohu un parc fotovoltaic de 691,6 kWp și va produce energie elecrică din surse regenerabile

Știri din Județ

Publicitate

Cu ajutorul fondurilor europene, Apă Canal Sibiu va realiza la Mohu un parc fotovoltaic de 691,6 kWp și va produce energie elecrică din surse regenerabile.


STAȚIA DE EPURARE A APEI POTABILE MOHU VA PRODUCE ENERGIE ELECRICĂ DIN SURSE REGENERABILE

În data de 31.12.2023 a fost semnat Contractul de Finanțare cu numărul 245 pentru “Capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie solară la Stația de Epurare a apei (SEAU) Sibiu, Mohu”, între Ministerul Energiei, în calitate de coordonator de reforme și investiții pentru Planul National de Redresare și Reziliență(PNRR) și APA CANAL SIBIU S.A., în calitate de beneficiar.

Obiectul acestui contract îl reprezintă acordarea de către Ministerul Energiei a finanțării nerambursabile din PNRR pentru implementarea Proiectului intitulat “Capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie solară la Stația de Epurare a apei (SEAU) Sibiu, Mohu”.

Durata contractului este cuprinsă între momentul intrării în vigoare a acestuia și până la finalizarea perioadei de durabilitate a Proiectului de 5 ani, calculate de la data punerii în funcțiune a investiției.

Valoarea totală a proiectului este de 4.610.717,01 Lei (fără TVA), din care valoarea eligibilă 4.121.589,43 Lei (fără TVA) și valoarea maximă a finanțării nerambursabile este de 1.735.106,99 Lei (fără TVA).

Obiectivul general al proiectului constă în realizarea unui parc fotovoltaic de 691,6kWp într-o perioadă de circa 11 luni de la semnarea contractului de finanțare. Prin implementarea acestui proiect  va crește producția de energie electrică din surse regenerabile contribuind astfel la obiectivele Pactului Verde European ca strategie de creștere sustenabilă a Europei și combaterea schimbărilor climatice în concordanță cu angajamentele Uniunii de a pune în aplicare  Acordul de la Paris și obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU. De asemenea, acest proiect va avea un impact pozitiv  în ceea ce privește  reducerea emisiilor de carbon în atmosferă, generate de sectorul energetic prin înlocuirea unei parți din cantitatea de combustibili fosili consumați în fiecare an.

“Continutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu pozitia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei”

“PNRR. Finantațat de Uniunea Europeană – UrmatoareaGenerațieUE”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă