spot_img
17.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Cum să faci cele mai bune investiții ca începător

Știri din Județ

Publicitate

Investițiile pot fi un concept complicat pentru începători, dar pot fi destul de satisfăcătoare în timp.

Publicitate

Este o bază majoră atunci când vine vorba de construirea unei averi și de a deveni independent financiar. Deși jargonul de investiții ar putea părea distrugător de nervi, cunoașterea elementelor fundamentale poate ajuta la începerea pe drumul cel bun. În plus, puteți cere oricând ajutor profesionist de la guru financiari precum horacredit.ro pentru a evita să faceți gafe financiare.

În calitate de începător, există câteva aspecte pe care trebuie să le luați în considerare atunci când doriți să începeți să investiți. Acest articol vă oferă cele mai bune sfaturi de investiții pentru a vă ajuta să luați decizii financiare înțelepte.

Cercetează-te pe larg

Primul pas este să vă faceți temele înainte de a vă investi banii oriunde. Fă-ți analizele necesare și ai o idee despre ceea ce îți dorești. Cât de mult doriți să investiți? Este pe termen lung sau pe termen scurt? Vă place să vă asumați riscuri? Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care trebuie să vi le puneți atunci când vă gândiți la investiții. În plus, trebuie să evaluați dacă dispuneți de o sumă considerabilă de fonduri de urgență pentru a vă susține pe toată perioada. Asigurați-vă că investiți o sumă confortabilă care nu vă va afecta negativ finanțele.

În plus, cercetați pe larg despre locurile în care doriți să investiți și pentru câte luni sau ani. Ar trebui să identificați tendințele pieței, provocările potențiale și opțiunile care vă vor spori încrederea și vă vor ghida planurile de investiții. De exemplu, puteți opta pentru acțiuni, obligațiuni și fonduri fiduciare, pentru a menționa doar câteva. Găsiți una care ar putea rezona cu ceea ce vă doriți și încercați-o. Alternativ, vă puteți gândi să vă alăturați unui plan de investiții și să alegeți un plan care se aliniază cu atitudinea dumneavoastră față de risc.

Definiți-vă obiectivele de investiții

Acum că aveți o idee despre ceea ce vă doriți, trebuie să vă scrieți obiectivele de investiții. Nu vă grăbiți să deschideți un cont sau să selectați o opțiune înainte de a avea obiective clare. Fie că vreți să aduceți mai multe venituri, fie că vă aflați în această afacere pe termen lung, trebuie să aveți un plan care să vă ghideze. În plus, vă va ajuta să alegeți cea mai bună opțiune de investiții care să vă îndeplinească obiectivele financiare. Poate că doriți să investiți pentru pensie sau pentru o achiziție uriașă, cum ar fi un depozit pentru o casă. Oricare ar fi motivul, a avea obiective clare va simplifica întregul proces. Veți ști ce vehicul de investiții să folosiți și cât de mult risc sunteți dispus să vă asumați.

Selectați vehiculul de investiții

După ce ați aflat ce vă doriți, puteți alege acum un vehicul de investiții sau un cont de investiții care vă va ajuta să vă atingeți obiectivele financiare. Deoarece sunteți începător, puteți începe cu un singur cont. Pe măsură ce vă dezvoltați, puteți încerca mai multe conturi pentru a vă îndeplini obiectivele.

Una dintre cele mai bune platforme cu care puteți începe este un cont de brokeraj. Aceste conturi vă vor ajuta la cumpărarea și vânzarea de acțiuni, acțiuni sau alte opțiuni de investiții. Conturile de brokeraj sunt flexibile și puteți investi oricât de mult puteți, fără nicio limitare. De asemenea, vă puteți retrage banii fără a urma reguli stricte.

Prin urmare, trebuie să faceți diligențele necesare și să alegeți un vehicul care să funcționeze pentru dvs. și să se alinieze cu obiectivele dvs. financiare.

Decideți valoarea investiției

Nu trebuie să fiți bogat sau să aveți o slujbă bine plătită pentru a începe să investiți. Începeți de unde vă aflați, cu orice sumă de care dispuneți. Investind sume mici vă veți construi în cele din urmă portofoliul în timp. Suma pe care decideți să o investiți va depinde de obiectivele pe care le-ați scris și de perspectivele de timp. Țineți cont de faptul că unele conturi ar putea avea plafoane de limitare a sumei pe care o puteți investi.

O altă modalitate de a vă proteja investițiile de dinamica pieței este de a miza sume mici și de a cumpăra acțiuni la rate mici. În schimb, puteți investi și o sumă uriașă, atâta timp cât continuați să vă învârtiți frecvent pentru a vă crește portofoliul.

Începeți să investiți imediat

Mulți tineri așteaptă până când este prea târziu pentru a începe să investească. Dacă aveți un venit decent și vă simțiți confortabil, ar trebui să vă gândiți să investiți cât mai curând posibil. Explorarea oportunităților de a vă crește banii ar trebui să fie o prioritate. Deși un cont de economii este excelent, trebuie să fiți înțelept și să investiți în întreprinderi profitabile.

Investițiile imediat după ce obțineți un loc de muncă vă vor pune pe drumul cel bun către independența financiară, mai degrabă decât să așteptați să treacă zece sau douăzeci de ani. În plus, veți câștiga experiență prin înțelegerea toleranței dumneavoastră la risc și a volatilității pieței.

Diversificați-vă opțiunile

Investițiile sunt o afacere riscantă. Înțelegerea acestui aspect vă va ajuta să găsiți modalități de a vă proteja portofoliul de imprevizibilitatea pieței. De aceea, experții financiari îi sfătuiesc pe începători să își diversifice opțiunile. Evitați să vă puneți toate ouăle într-un singur coș. Chiar dacă uneori piața este favorabilă, trebuie să evaluați riscurile de a investi într-un singur loc.

Puteți alege să cumpărați acțiuni la mai multe companii dintr-o industrie similară, mai degrabă decât la una singură. În cazul în care acea singură companie se confruntă cu obstacole financiare, s-ar putea să vă pierdeți fondurile. Dar cu mai multe opțiuni, riscurile vor fi distribuite și nu veți simți impactul la fel de mult. Astfel, diversificarea portofoliului dvs. de investiții este o modalitate sigură de a reduce riscurile pieței.

Reinvestiți dividendele

Investitorii experimentați reinvestesc, de obicei, dividendele înapoi în investițiile lor. Deși ar putea fi tentant să vă bucurați de recompense, este întotdeauna recomandabil să vă cultivați plățile bonusurilor înapoi pentru a vă spori participațiile. Cu toate acestea, depinde de obiectivele dvs. financiare și de faptul dacă vă aflați pe termen lung sau pe termen scurt.

Revizuiți investițiile în mod regulat

Ca începător, s-ar putea să credeți că deschiderea unui cont și efectuarea unei achiziții este suficientă. Trebuie să vă faceți timp pentru a vă revizui frecvent opțiunile de investiții. Sunteți mulțumit de traiectoria investițiilor dumneavoastră? Dacă nu, faceți câteva ajustări cu ajutorul unui consilier financiar. Sau s-ar putea să aveți nevoie să retrageți fondurile mai devreme decât v-ați așteptat. Este imperativ să fiți vigilent ca investitor pentru a evita să primiți șocurile volatilității pieței.

Concluzie

Investițiile pot părea intimidante pentru începătorii care nu știu de unde să înceapă. Dar, cu o abordare corectă, învățarea noțiunilor de bază vă va propulsa în direcția financiară corectă. Urmați sfaturile de mai sus și începeți-vă călătoria de investiții cu încredere.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune