0.2 C
Sibiu
marți, 12 decembrie, 2023

Scandal cu iz penal la Brădeni. Primarul luat în colimator

Știri din Județ

Publicitate

Comuna Brădeni se află la limita estică a județului Sibiu, dincolo de Agnita. Primarul Liviu Modoi este acuzat de câteva săptămâni de o serie de ilegalități comise de când ocupă această funcție. Scandalul a pornit după ce primarul a făcut multiple demersuri prin intermediul instituției și a Consiliului Local de a demite un angajat de la taxe și impozite. Primarul îl acuză pe acesta că împreună cu fiul său au făcut diferite plângeri contra lui. Angajatul a fost demis prin desființarea postului și a scos la iveală multiple ilegalități în care este implicat primarul Modoi. Acesta a depus inclusiv plângere penală și sesizări la diferite instituții de control.

Primarul cu Hammer pe numele părintelui, fără impozit

După ce a făcut bani în Spania, Liviu Modoi s-a întors în comuna natală, Brădeni și a candidat cu succes la primărie. Aflat la al treilea mandat, primarul este acuzat că a transformat primăria și comuna în propria afacere.

Publicitate

Braga Adrian lucra de o viață la Primăria Brădeni la casieria instituției. Fiul acestuia are propria afacere și este implicat în multilple acțiuni caritabile în localitate. Se pare că implicarea în viața comunității a fiului angajatului de la Primărie nu a fost pe placul primarului Modoi. Mai ales că mai mulți jurnaliști din țară au fost în anchetă la Brădeni unde au descoperit că acuzele la adresa primarului și familiei sale se confirmă.

Conform ultimei declarații de avere, Modoi are patru mașini, unele destul de vechi. Totuși, în registrele Primăriei apare și un Hammer înregistrat pe numele tatălui său, acum decedat. Acesta a trecut la impozit pe numele mamei sale, femei în vârstă din satul Țeline. În comunitate este cunoscut faptul că mașina este de fapt a lui Modoi. Problema apare la impozite. Mașina apare cu un rest la impozit de plată de aproape 66.000 de lei!

Cu utilajul Primăriei acasă la primar

Un jurnalist online prezent în Brădeni luna trecută a descoperit că utilajul primăriei tip tractor era parcat peste drum de casa părinților primarului. Sătenii spun că acest utilaj este des folosit de familia primarului în interes personal. Există chiar și filmări cu fratele primarului la volanul utilajului.

De altfel și altă mașină mică a primăriei a fost văzută în afara programului, folosită în scop personal de primar, dar și de alte persoane. Totul documentat video și cu poze.

Amenda stornată de primar

În urma unui control al Curții de Conturi la Brădeni primarul a fost nevoit să achite personal o amendă de 70.000 de lei. Lucru și făcut în ianuarie 2020. Doar că, ulterior, primarul a decis stornarea amenzii către el. În ce bază legală a realizat aceasta, nu este clar nici în ziua de astăzi.

Angajatul demis îl acuză și de dispariția unui chitanțier din Primărie și de închirierea ilegală a terenului de fotbal construit în comună. Toate acuzele și multele altele fac obiectul unor sesizări la instituțiile statului.

Afacerea de peste deal cu Zoo privat

Liviu Modoi se dovedește un mare iubitor de animale. Peste deal, în județul Brașov, la Bărcuț, soția primarului a deschis o casă de vacanță introdusă în circuitul turistic. Aici este o adevărată grădină zoologică cu multe animele, inclusiv o cămilă și mai multe lame. Afacerea nu apare în declarația de avere a primarului, persoană de contact pentru respectiva casă de vacanță tip pensiune, fiind soția acestuia.

Primarul se bazează pe Dumnezeu și… pe înjurături

O vizită la Primăria Brădeni te poartă cu gândul că ai intrat într-o biserică. Clădirea instituției este plină de elemente religioase, inclusiv geamuri cu vitralii ortodoxe. Primarul Modoi a declarat în repetate rânduri că este un om religios. Un video apărut online de curând arată însă altă față a primarului. În acesta se vede cum primarul înjură un angajat din primărie, în biroul acestuia și îl amenință voalat cu moartea. Angajatul respectiv este cel care a și fost mai apoi demis prin desființarea postului.

Primarul care a vopsit satul mov

Modoi a devenit prima dată primar în anul 2012, din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu. Atunci s-a făcut remarcat prin oferta făcută localnicilor de a-și vopsi casele mov, pe cheltuia sa personală. Mai mulți cetățeni au apelat la inițiativa primarului. Între timp, primarul a trecut la PNL, partid din partea căruia a candidat și la mandatul actual.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri